Галерия Европа е разположена в красива стара сграда на два етажа от началото на 20 век, паметник на културата, в сърцето на София, на метри от Софийска градска художествена галерия, Национална художествена галерия и повечето централни театри.
Галерия Европа представя първата по рода си, изключителна селекция от над 500 творби на най- утвърдените майстори на съвременното българско изкуство, съчетани с ценни, антични, френски мебели със сертификати за автентичност. Представени са над 70 от най – изявените български автори на живопис, графика, скулптура, дърворезба, текстил, художествена бижутерия.
Сред тях – носители на много Световни призове от международни участия като: Международно Биенале на графиката – Оренсе, Испания; Биенале EMMA – Европейски майстори на модерното изкуство, Австрия; Академична палма на Международната академия за съвременно изкуство, Белгия и много други, членове на Maison des artes, Международен художествен фонд Москва, Международната академия Греци Марино, Италия; AIMC ( международна организация на съвременните мозаисти) – Равена, Италия и др.
Освен античните мебели, изложени в залите на галерията, е възможно цялостно и частично обзавеждане по поръчка. Уникални, антични находки със сертификати за автентичност, които се издирват и реставрират във Франция. Внасят античната красота на отминалите години и умението на старите майстори. Мебeлите са не само автентични и красиви, но имат и висока колекционерска стойност.