12-о издание на Международния фотофестивал биенале ФОДАР

Жанр: фотографии

В началото на юни посрещаме 12-ото издание на Международния фотофестивал биенале ФОДАР. Тази година то се провежда под мотото Образ и подобие и получи предложения от над 450 автори от 78 страни, като международното жури определи за участие в изложбата 274 отпечатания копия, представящи 21 автори от 12 страни.

Регламентът за поредното издание на фестивала беше разпространен във виртуалното пространство от 44 електронни портала на национални сдружения, специализирани учебни заведения и медии, което поставя биеналето сред водещите световни фотографски събития. Интересът към 12-ото издание е още по-голям и бележи почти двойно увеличение на броя на участниците в сравнение с минали години.

Съпътстващата програма на изложбата включва теоретичен семинар на тема Образ и подобие, който можем да посетим на 8 юни от 17:00. В него участват експерти в областта на хуманитарните науки и визуалните изкуства от СУ „Св. Климент Охридски”, НАТФИЗи други висши учебни заведения, от галерии и НПО-та, студенти, фотолюбители и утвърдени визуални артисти. Освен семинара на 22 юни от 16:00 е предвиден специален тур на експозицията за тези, които искат да научат повече за творбите, авторите и целия фотофестивал.

Произведенията от тазгодишното издание можем да видим в Музея на социалистическото изкуство, като там разбираме и кои са наградените произведения и артисти. Присъждат се три награди –  голяма, за дебют и за хуманистична фотография.

Откриването е на 6 юни от 18:00

ПрограмаМоже също да ти хареса