Art behind Evolution

От 10 юли в градинката на Кристал може да видим първата гейминг изложба на открито в България. Името ѝ е Art behind Evolution и е дело на на софтуерната компания Evolution Engineering Bulgaria. Идеята на компанията е с тази изложба да представи труда на талантливия си екип и да докаже, че гейминг творчеството е направление, което заслужава своето място в съвременното изкуство.

Зад изложените произведения седят графичните дизайнери на компанията, които съпоставят тяхното лично и професионално творчество. Можем да разгледаме работи, които показват различни техники в дигиталното изкуство и представят както 2D, така и 3D анимации. Една от целите на изложбата е да покаже и връзката между творчеството и технологиите.

Първата изложба, организирана от компанията, е реализирана в края на 2022 година и успя да събере творбите на 20 визуални артисти и над 150 иновативни работи. Тя предизвика голям интерес и получи позитивни оценки – това е причината и сега да можем да видим тази втора изложба, която отново е вдъхновена от мотото на компанията Imaginaiton is our reality (Въображението е нашата реалност) и представя новото творчество на екипите.

Програма

10 юли 2023 - 24 юли 2023 - Парк "Кристал"