Жанр: текстил

На 20 септември се открива изложбата на текстилния артист Невена Екимова в офиса на foryouandyourcustomers. В нея тя си позволява да се забавлява в собствената си маниакалност и да ражда игриви идеи, неограничени от явните или прикрити изисквания на белите стени на пространството. Вдърновена от носталгията по детството и меме културата, Екимова използва разнообразни техники: от плъстене на вълна до генериране на изображения с изкуствен интелект, и се допитва до мозъците на известни умове като барон Мюнхаузен и GPT-4.

За да създаде своите произведения, авторката разговаря с всеки от служителите в офиса за техните интереси, стремежи и увлечения. Тя застава на тяхно място и създава предмет, уникален за всеки един от тях – дрънкулка, талисман, неизбежна амалгама от реални отзиви и собствените ѝ фантазии за техния живот. По този начин тя се придържа към забавното и глупавото. Използваните техники създават усещане за уют в офисното пространство.

На откриването от 18:30 присъстват Албена Манчева, CEO София и Виктория Драганова, куратор на изложбата. Има достатъчно време да разгледаме произведенията – те остават там до юни 2024. Предстоят да бъдат обявени съпътстващи събития и кураторски турове.

Програма

20 септември 2023 - 01 юни 2024 - foryouandyourcustomers


Може също да ти хареса