ЕкоДизайн. 3Р: Редуциране, рециклиране, реупотреба

Жанр: инсталация, фотографии

Посолството на Италия в София, Италианският културен институт и Италианската търговска агенция, съвместно с Националната галерия представят пътуващата изложба ЕкоДизайн. 3Р: Редуциране, рециклиране, реупотреба, посветена на темата за устойчивия дизайн.

Фокусът на изложбата е върху рециклирането и повторната употреба на различни видове суровини. Тя е част от инициатива, създадена по повод Деня на италианския дизайн 2023, която включва поредица от събития, организирани от италианския дипломатически корпус навсякъде по света. Идеята на проекта е да се привлече внимание върху екологичната тема, но и върху италианското майсторство в сферата на дизайна чрез представяне на художественото и културното наследство на страната.

Експозицията цели и да ни запознае с новите тенденции в италианския дизайн в световен мащаб. Представените предмети, продукти и аксесоари са от рециклирани материали или създадени с помощта на устойчиви технологии и методи на изработка. България е поредната спирка на изложбата, дело на арх. Бруно Морело, като досега тя е посетила редица европейски столици като Хелзинки, Прага, Букурещ, Прищина, но и Дубай, Хонконг, Вашингтон и много други градове.

Програма

17 март 2023 - 30 април 2023 - Национална галерия Квадрат 500