Жанр: живопис, видео, инсталация

В последния ден от ноември в HOSTGALLERY се открива Eleven – силно емоционална и изцяло женска изложба. Името произлиза от броя на артистките в експозицията, които с творбите си ни потапят в изключително любопитен и сериозен диалог за изкуството и за света.

Изложбата е създадена в отговор на отминалата година и несигурността и дисхармонията, с която тя беше заредена. С творбите в експозицията се търси липсващият детайл и баланс. Животът тече по своя предопределен начин и макар едно да изчезва, а друго да се появява, нуждата от хармония, баланс и надежда е нещо, което всеки може да разбере.

В изложбата участват единадесет жени, чиито имена са знакови за артистичната сцена в България, а някои от тях са извървели част от творческия си път и извън нея.  Участват Ангелика Радева, Василена Ганковска, Гергана Табакова, Десислава Унгер, Ивелина Иванова, Иглика Христова, Калия Калъчева, Нора Ампова, Рада Якова, Росица Гецова и Стела Василева.

В пространството на HOSTGALLERY ни очакват арт обекти, живопис в изящни малки форми и големи картини, фини рисунки с емоционален заряд, както и въздействащи видеотворби. Част от произведенията са специално създадени по повод изложбата и имат своето първо представяне в нейните рамки. Разглеждаме творбите до 30 януари.

Програма

30 ноември 2023 - 30 януари 2024 - HOSTGALLERY