Жанр: инсталация

От 1 юни в пространството на КО-ОП може да видим Fear Play – завладяваща инсталация, която изследва силната прегръдка на страха. Зад проекта стои Мина Атанасова, а в нейната първа самостоятелна изложба навлизаме дълбоко в измеренията на страха, който е основна част от артистичната практика и търсения на артистката.

В инсталацията са използвани 97 полупрозрачни стъклени тухли. Тяхното свойство да разпръскват светлината, като същевременно осигуряват зрително замъгляване, ни кара да изпитаме изкривяването на сетивата, подобно на това, когато сме в състояние на ужас. По магичен начин уплахът е способен да създава фантастични образи и илюзии пред очите ни, завземайки разбирането ни за себе си и света. С инсталацията си Атанасова се опитва да разгадае объркващите аспекти на влиянието на страха върху реалността и да ни накара да се замислим за силния му ефект върху човека.

Мина Атанасова е завършила Изящни изкуства в Кралската художествена академия в Хага, а в творчеството си използва разнообразни средства, като основно се фокусира върху темата за традициите, ритуалите и връзката им със страха. С комбинация от различни материали тя изгражда леки и изчистени пространства, оставяйки място за въпроси и разговори.

Oткриването е в 18:30 на 1 юни.

Програма

01 юни 2023 - 18 юни 2023 - КО-ОП


Може също да ти хареса