Фрагменти

В новата си изложба Fragments визуалната артистка Деси Баева превръща стената на Меtta (бул. Черни връх 47) в платно с портретите на жени, рисувани през последната година.

Деси Баева живее и твори в Лондон и нейната работа изследва темите за духовността и нашето място и връзка с Вселената. Тя обича да съчетава смели и ярки цветове, текстури и форми, като се опитва винаги да открие баланса. Работата ѝ се разгръща в сферата на сюрреализма и в нея често можем да открием мистични планини, ярки лица и чудати портали. Настоящата експозиция обединява много от тези характерни за нея търсения и стил, но предлага един нов прочит на темата за жената.

Картините са обединени от различни фрагменти – парчета от колективното ДНК , обща история, микс от лица, които виждаме всеки ден, и малка доза мистерия. Портретите целят да представят идеята, че именно жената е извор и пазител на мъдрост и информация, събирана хиляди години преди нас, а погледът към портретите отблизо е способен да отключи всички тези истории, изписани на женското лице.

Откриването е на 14 юли в 18:00

Програма

14 юли 2023 - 15 септември 2023 - metta