Gateway е името на откриващата изложба на HOSTGALLERY, която можем да посетим от 20 юни. Първата изложба в новото галерийно пространство представя интересна селекция от български и международни артисти, някои от които имат много специално място в съвременното изкуство.

Вдъхновител на идеята зад изложбата е Раул Замудио (САЩ), базиран в Ню Йорк, независим куратор, професор по история на изкуството и арт критик.  Gateway препраща към идеята за вратата и пътя след нея, които имат особено място в човешката история и в тази на изкуството. Идеята за откриване на пътища към нови територии и пространства винаги е и ще бъде привлекателна за човека. Тя работи и като отправна точка за концепцията на HOSTGALLERY – отворена към нови медии, мултидисциплинарни практики с акцент към съвременното изкуство.

В съвременната култура, която все по-смело се дигитализира, граници почти не съществуват, но все пак се случва понякога вратите да са затворени, а свободата да не е напълно свободна. Към тези въпроси и идеи ни отправя изложбата Gateway, в която разглеждаме открития път като начин на трансформация, линия на живот и на изкуство, отваряне навътре и навън в различни мащаби.

В изложбата участват Рой Ваара (Финландия), Стефано Каго (Италия), Сашо Стоицов (България), Дженифър Паркър (САЩ), Иглика Кристова (Франция, България) и Ивайло Христов (България). Откриването е от 18:00 в HOSTGALLERY, която намираме на бул. „Акад. И. Е. Гешов“ 102.

Програма

20 юни 2023 - 20 юни 2023 - HOSTGALLERY