Горещи вълни

Жанр: живопис, скулптура, рисунки

Голямата лятна изложба живопис, скулптура и рисунка в галерия Ларго е озаглавена Горещи вълни с намигване към горещите летни изпитания, на които традиционно ни подлага времето през юли и август.

В изложбата участват автори, които галерия Ларго представя от много години като Сули Сеферов, Димитър Войнов – син, Росен Рашев – Рошпака, Владимир Киров, Любомир Йотов. С интересен триптих се представя младата художничка Стилияна Узунова.

Със сигурност вниманието на публиката ще привлече участието на две знакови имена във варненската художествена школа – Альоша Кафеджийски и Георги Лечев. Известният скулптор освен няколко кавалетни пластики и една уникална бронзова фигура на момиче, ще представи и със серия рисунки с туш, темпера и пастел. А обичаният варненски живописец ще покаже две маслени платна с неговите знакови теми – морски пейзаж с фар и градински пейзаж с ириси.  

В настоящата изложба за първи път галерията представя трима нови автори – Ангел Гешев, Ивайло Савов и Дора Драгнева. Ангел Гешев показва серия от малки формати картини, в които с характерната за него авторова смесена техника са представени сюжети, свързани със слънцето, съновиденията, мистиката на заобикалящия ни свят. Ивайло Савов е скулптор с впечатляваща международна кариера и показва във Варна една от характерните негови бронзови фигури на клоун. Варненската авторка Дора Драгнева се представя с три абстрактни творби, стоящи изключително хармонично заедно.

След няколкогодишно прекъсване отново виждаме творби на пловдивския живописец Иван Чакъров в галерията. Три картини с портрети на животни – бик и магарета, изпълнени с изключително интересна, абстрактна трактовка, предизвикват любопитството на посетителите на изложбата.

В изложбата са включени и серия с малки формати маслени пейзажи от италианското крайбрежие. Творбите са от частна колекция и са на неизвестни майстори на четката от Италия, повечето от които са рисувани в средата на миналия век.

Програма

28 юли 2023 - 14 август 2023 - Арт Галерия Ларго