История за &

Жанр: илюстрации

Между 30 септември и 8 октомври Зала 4 на партерния етаж в НДК e отворена за посетители на интерактивната изложба История за &, която чрез силата на сетивата потапя публиката в дигитална интерпретация на живота, където мечтите срещат реалността.

Мултимедийното и сетивно преживяване включва разходка по тревата, среща с аватара на маестро Максим Ешкенази, нестандартна изложба с фантастичните илюстрации на Текла Алексиева, игра със светлините и сенките на Капка Кънева и още много неочаквани ситуации. Изложбата пренася посетителите в бъдещето, но нейният разказ е вдъхновен от реални български истории за оптимизъм и смели мечти.

Изложбата се реализира от Фондация „Америка за България”, заедно с иновативните архитекти от архитектурно студио Ателие 3 и MP-STUDIO създателите на Фестивала на светлините LUNAR, чиито зрелищни творби върху софийските сгради и площади традиционно събират стотици хиляди посетители, и творческата агенция guts and brains DDB.

Изложбата можем да видим понеделник до петък от 12:00–20:00, а през уикедните от 10:00 до 20:00. Стартът на интерактивното преживяване е на всеки 20 минути, като входът е свободен.

Програма

30 септември 2023 - 08 октомври 2023 - Национален дворец на културата