Кабинет на любопитствата

На 25 януари в Credo Bonum се открива интерактивната изложба Кабинет на любопитствата, в която разглеждаме творбите на 4 български артисти. 

Експозицията обединява работата на 4 млади български творци, които работят заедно с научни работници от Природонаучния музей, за да изследват допирните точки на изкуството и науката. Кабинет на любопитствата представя четири инсталации – Artificialia, Scientifica, Naturalia, Exotica. Artificialia, даваща поглед към структурата на спомените; Scientifica, която изправя човека пред безмерността на Космоса; Naturalia, преосмисляща природата и нейната материалност, и Exotica, олицетворяваща вечното човешко търсене. Четирите инсталации са подредени в своеобразен лабиринт, през който посетителят преминава и взаимодейства с различните форми на изкуство. 

Идеята на работата на артистите е проектът да се разгледа като едно цяло, защото то иска да докаже, че цялото е по-добро от сбора на неговите части (Р. Дж. Елъри). Интерактивните инсталации са стъпки по цялостния път в лабиринта, който всеки  посетител трябва да извърви в Кабинета на любопитствата. 

Официалното откриване е на 25 януари от 18:00. 

Програма

25 януари 2024 - 17 февруари 2024 - Credo Bonum