Квантова симфония

Жанр: инсталация

От 13 февруари до 10 март в Националната галерия – Двореца се организира аудиовизуалната инсталация Квантова симфония в партньорство със Сензор студио.

Квантова симфония е първата по рода си инсталация в България, която използва революционна холографска технология за създаването на завладяващо сетивно преживяване. Поемаме на едно магично пътешествие, което оставя трайно впечатление върху всеки от включилите се в него.

Посетителите на Двореца могат да видят уникална космическа картина, в която квантовата физика се слива с изкуството. Аудиовизуалните ефекти синхронизират светлина и звук и трансформират пространството в квантова вселена по начин, който е разбираем за широката публика. Инсталацията ни предизвиква да помислим за връзката между видимото и невидимото, между науката и изкуството. Всяка визуализация е допълнена от специална звукова доработка, която улавя есенцията на квантовата реалност.

Зад проекта седят Сензор студио, които се фокусират върху създаването на уникални арт инсталации, които целят да обогатят пространството и да стимулират сетивата.

Програма

13 февруари 2024 - 10 март 2024 - Национална галерия в Двореца