Let your hair down

Жанр: инсталация, фотографии, текстил, скулптура

Новата изложба на +359 Gallery e озаглавена Let your hair down. Откриването ѝ е на 24 април, а зад нея седи Слава Джордж.

Експозицията се фокусира върху две основни теми – алхимия и български вълшебни приказки, в които жените преминават през инициация. Художничката използва юнгианския психоаналитичен подход, като търси допирни точки между съвременните предизвикателства пред жената и приказките, проявления на нашето колективно нeсъзнато.

Основният фокус на Джордж е върху текстовете на Дивите лебеди и Златното момиче. За галерийното пространство тя е подготвила сайт-спесифик проект, който цели да преведе публиката през пътя на героините и тяхното израстване и самоовластяване.

Let your hair down търси актуални проявления на класическите атрибути за преминаване през изпитания във вълшебните приказки, чертаейки връзки между „оръжията“ на жената в XXI в., гарантиращи и икономическа и социална независимост, отнасящи се до тялото ѝ, неговите потребности и свободи и архетипните такива.

В проекта са съчетани медии като инсталация, фотография, текстил, скулптура и други. Откриването е на 24 април от 18:00 и имаме точно един месец да я разгледаме.

Програма

24 април 2024 - 24 май 2024 - Галерия +359