Малкович, Малкович, Малкович

Жанр: фотографии

Американският фотограф Сандро Милър създава серия от 61 фотографии, които улавят актьора Джон Малкович, превъплътен в образите на известни личности.

Идеята на Милър за проекта се ражда още през 2013 и цели да отдаде почит на артистите, които са повлияли най-силно на собствената му кариера. Той избира да възпроизведе 35 фотографии, сред които има снимки на Ървинг Пен, Бърт Стърн, Доротея Ланг, Робърт Мейпълторп, Ани Лейбовиц, Даян Арбъс и Ричард Аведон. Джон Малкович, негов стар приятел и съмишленик, приема идеята с отворени обятия и се съгласява да участва.

След първата си среща с творбите на Пен още на 16-годишна възраст Милър разбира, че иска да стане фотограф. В голяма степен самоук, той черпи знания от албуми, публикувани от велики артисти. Благодарение на техните снимки успява да усвои изкуството на композицията, осветлението и портрета, а години по-късно е едно от най-изявените имена в сферата с редица награди в портфолиото си. Неговата работа виждаме в множество рекламни кампании в САЩ, включващи AdidasAmerican ExpressBMWChampionCoca-ColaDoveHondaMicrosoftMotorolaNikeNikonPepsiUPS, а също и американската армия.

Програма

17 февруари 2023 - 30 април 2023 - Национална галерия Квадрат 500