между другото

Жанр: обекти, скулптура, колажи, живопис

Изложбата„между другото“ на Десислава Терзиева със Sarieva/Gallery представя блаженото несретничество на поколението на 90-те в сантименталното люшкане между визуалните символи на миналото. Тя е и визуално търсене на възможностите за установяване в непрекъснатото състояние на превод от едно в друго, на нуждата от миграция от-до, на състоянието между свободната и грешна интерпретация.

Десислава Терзиева твори в колаж, живопис, скулптура, инсталация, пърформанс. Творчеството ѝ е по същество е гранично, то използва лек артистичен език, за да се ангажира със социални теми. Изложбата „между другото“ представя хибридни обекти, които живеят между минало и настояще, вкоренени в културните традиции и ежедневните наблюдения от градските улици. Използваните от авторката материали са битови обекти, извадени от контекста, подсказвайки любопитство и страст от опознаване на другия, желанието за събиране на неща, научаване и съставяне на истории, разходки по колоритния Женски пазар на София и типичните Mercados в Мексико.

„Аз съм като гъба – събирам материали и визуално вдъхновение навсякъде, където отивам. В продължение на големи периоди от време изследвам фините разлики и универсалните прилики между места, култури, хора. И когато дойде моментът, изстисквам всичко от себе си. Този начин на работа, въпреки че се случва бързо, е преднамерен и  интуитивен. Резултатите са едновременно забавни и сантиментални, леки, но и дълбоки“ – разказва за начина си на работа Десислава Терзиева.

Изложбата е вдъхновена и от мястото, на което се намира галерията. Десислава Терзиева ще включи в нея предмети, избрани от Женския пазар, който е в близост. Експозицията също е част и от колаборацията между Sarieva/Gallery и DOT Sofia за представянето на установени и развиващи се български художници и утвърждаването на колекционерска среда.

Програма

14 юни 2024 - 14 юли 2024 - Sarievа/Hub