Моменти и настроения

Жанр: живопис

Галерия Стубел представя осмата самостоятелна експозиция на Велислава Гечева Моменти и настроения, в която откриваме платна, създадени през последната година.

В творбите си художничката обръща поглед към на пръв поглед банални, незначителни и не особено впечатляващи ситуации, било то разходка в горещ летен ден, играта на слънчевите лъчи по оградата край пътя, споделеното мълчание с близък човек или други простички сцени от ежедневието. Картините на Гечева улавят мимолетността на мига и го разтягат до безкрайност в наслада от малките удоволствия в живота. Образите притежават чара и копнежа на домашно видео от детството, на моментна снимка, любим спомен, късче щастие. Художничката борави умело с живописта, улавяйки светлината с финес, но и свобода на четката, а платната искрят в цвят ту с фино нюансиране, ту с едри мазки.

В изложбата разглеждаме оставилите знак в съзнанието на авторката предмети и преживявания, които в повечето картини са свързани с водата. В картините откриваме нея в различни форми и състояния, наблюдаваме нейните течения, били те тихи или забързани, гледаме я на брега или в басейна. Къде ще ни отведе водата, разбираме от 27 март.

Програма

27 март 2023 - 11 април 2023 - Стубел