Monica Solo Show

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя художничката Моника в самостоятелната ѝ изложба Monica Solo Show.

Осъзнах, че рисуването е диалог с вътрешното ми АЗ, понякога е дълъг процес, безкраен, докато се стигне до момента да си напиша инициалите. Понякога ми е трудно да почуствам кога да кажа стоп и да оставя четката, споделя художничката.

С всяка следваща картина се задълбочавах повече, откривах себе си, разбирах, че това е моето нещо. Пренасям се в друго измерение, където всичко е по-магично и най-вече възможно. Трудно е, когато пред мен стои цял бял лист и чака да бъде превърнат в чувство. Рисуването за мен е чувство и тогава просто магията се случва, мисълта тече, всичко, което почуствам като порив, най-вече ако го открия някъде в спомените си, то веднага става част от картината. Една картина става жива едва тогава когато си намери своя дом, допълва авторката.

В творчеството си Моника прави силуети, сенки на хора, абстрактни картини и такива, които провокират въображението. Тя използва различни техники. Освен че рисува с масло, често използва и акрилни бои, като в платната ѝ присъстват много ахроматични цветове. По тях откриваме релеф, въжета и въглен, което говори за разнообразния ѝ стил.

Можем да разгледаме творбите на художничката до 1 май в Салонната зала на галерията, като входът е свободен.

Програма

23 април 2024 - 01 май 2024 - Vivacom Art Hall