Моят свят през обектива на Samsung Galaxy S23 Ultra

Откриваща снимка: Бони Бонев

Какво е фотографията? Нужно ли е да си професионалист и да работиш с широк асортимент от фотоапарати, обективи, филтри и разнообразна апаратура, за да създаваш впечатляващи и въздействащи кадри? Новата изложба във Vivacom Art Hall доказва, че единственото, което ни е нужно, е богата чувствителност, интересен поглед към света и много вдъхновение, а що се отнася до техниката, мобилната фотография се утвърждава все повече като достойно течение във фотографското изкуство, особено когато става дума за телефон от ранга на Samsung Galaxy S23 Ultra.

В експозицията фигурират 20 фотографии, заснети с Galaxy S23 Ultra от обществени личности, които са синоним за успех в различни сфери на живота. Между 7 и 9 юни разглеждаме късчета от световете на Александра Богданска, Ангел Захаринов, Калоян Димитров – Ballan, Бони Бонев, Галя Симеонова, Георги Величков, Красимир Матаров, Даниел Петканов, Гери Петкова, Звезделина Цолова и Калоян Христов (Mint.Stories), Денислав Димчев (The Boxing Antelope) и Теа Минкова. Всички те са част от #teamGalaxy, общество от фотографи, видеографи, създатели на съдържание за социални мрежи, инфлуенсъри и популярни личности в българската дигитална среда. Обединени от стремежа да бъдат ефективни в работата си и свързани със света около себе си чрез своето мобилно устройство, авторите представят своя уникален светоглед и начин на изразяване, пречупен през призмата на всяка професия и начин на живот.

Galaxy S23 Ultra – смартфонът, който спечели вниманието на любителите на мобилната фотография с 200-мегапикселовата си камера и възможностите за Nightography и се превърна в основно изразно средство на членовете на #teamGalaxy. Авторите улавят своите моменти на вдъхновение, задвижвани от страстта си към мобилната фотография, а всяка от снимките е придружена от кратка история на автора, описваща вдъхновението зад кадъра.

„Кои са специалните моменти в света на авторите на изложбата, решават те. Благодарение на невероятните камери на Galaxy S23 Ultra запечатаните емоции са с перфектно качество на изображенията – качество, достойно за експозиция в галерия“, коментира Мария Синигерова, маркетинг мениджър на Samsung България. Свободни от всякакви ограничения и предварително зададени теми, участниците в експозицията запечатват своята лична емоция, внимание към детайла, красотата на мига и уникалния си поглед в изключителни произведения, които можем да закупим в рамките на изложбата между 11:00 и 18:30 часа. Събраните от продажбите средства ще бъдат дарени за засаждане на дръвчета из цялата страна в партньорство с Gorata.bg.

„Тенденцията за съжителство на изкуство, създадено от утвърдени автори, и творчеството на „непрофесионални“ артисти не е нова. Чрез развитието на технологиите тя естествено се задълбочава – независимо дали става дума за изобразително изкуство, поезия или фотография. Към този тренд трябва да подхождаме с внимание и да отворим сетивата си за интересните примери“, споделя Деница Гергова, куратор на изложбата и арт директор на галерията. Именно такива примери откриваме в изложбата Моят свят през обектива на Samsung Galaxy S23 Ultra. Официалното откриване е на 7 юни от 19:00, а в следващите 2 дни можем да видим произведенията до 18:30.

Програма

07 юни 2023 - 09 юни 2023 - Vivacom Art Hall


Може също да ти хареса