Неочаквана грижа

Жанр: инсталация

На 28 април в подлез Царевец (на Орлов мост) се открива груповата изложба Неочаквана грижа, организирана от Института за съвременно изкуство – София. В продължение на един месец върху витрините на изоставените пространства в централния подлез гледаме различни видеоарт произведения от местни и международни артисти сред които: Венета Андрова, Алжбета Бачикова, Елиза Джул Браун, Отворена група (Юрий Билей, Павло Ковач, Антон Варга) и много други.

Изложбата е разделена на 3 сегмента, всеки от които продължава по 9 дни, като във всеки от тях ни очакват различна селекция от  творби. Неочакваното в изложбата е не само темата, но и нейният структурен компонент. Тя предизвиква зрителите да преразгледат идеята за грижа и да изследват начините, по които тя може да се прояви в неочаквани форми и изражения. 

Кураторът на изложбата Васил Владимиров коментира, че форматът и мястото на изложбата сами по себе си са акт на грижа, придавайки ново значение и функционалност на изоставените магазини. Тъмното преходно пространство се превръща в място за радикално експериментиране, пространство, в което ограниченията на конвенционалното изкуство не съществуват, а са заменени с нови възможности за взаимодействие с общността.

Изложбата може да бъде видяна всеки ден от 17:00 до 00:00.

Програма

28 април 2023 - 31 май 2023 - Подлез Царевец (на Орлов мост)