Жанр: инсталация

От епохата на древните култури до тази на съвременното общество концепцията за времето е интерпретирана по безброй начини в историята ни. Изложбата New Temple използва различни похвати и технологии, за да създаде дълбоко медитативно изживяване, свързващо посетителите с естествения свят и символиката на времето. В рамките на изложбата гостите  могат да изследват всичко със свое собствено темпо и да взаимодействат със съдържанието ѝ по различни начини.

Имерсивното преживяване е дело на студио Форматик, които ни канят да съзерцаваме образи и символи, да потърсим връзката между човека и природата и да се замислим за темата за духовния и технологичния свят. В New Temple ние можем да открием моста между тези привидно различни елементи и да се потопим в изживяване, което предизвиква размисъл за собствената ни връзка с времето и природата. Това преживяване може да служи и като напомняне, че технологията по своята същност не се противопоставя на духовността, а по-скоро може да бъде използвана за задълбочаване на нашето разбиране и връзка с божественото.

Изложбата съчетава техники като 3D мапинг, добавена реалност, светлинен дизайн с лазер и създаване на изображение в реално време и е поредният проект на Форматик, който пречупва представите за това какво е изкуство.

Програма

12 май 2023 - 15 май 2023 - Топлоцентрала