Огледалното измерение – мултимедийна инсталация

Жанр: инсталация

В първата седмица на май (от 4-ти до 7-ми) се потапяме в необичайно преживяване в Националния студентски дом. Огледален купол е иновативен проект, обединяващ огледална инсталация, мапинг прожекция с пърформанси и музика на живо.

Арт инсталацията представлява огледална стая тип планетариум с повърхност, която пречупва и фрагментира образа на човека в нея, създавайки множество отражения и вкарвайки посетителя в измерение, което наподобява това на калейдоскоп. Когато прекрачим прага на инсталацията, попадаме под сиянен купол, върху който се прожектират мапинг визуализации. Прожекторите създават впечатлението, че куполът танцува – зрелище, което не бихме могли да си представим, без да го преживеем сами.

Програмата е разделена на две части. Първата е индивидуално преживяване, в което човек поема на интергалактическо пътешествие в космически кораб през мистериозния свят на огледалата, разкриващ потенциала на въображението. Пътуването е допълнено от танцовия пърформанс MirroMorphosis, който разглежда зараждането на мултивселената. В него се разгръща фантастичният свят през проявяващи се образи в безкраен процес на пресъздаване и промяна – метаморфоза.

А за тези, които нямат възможността да присъстват на пърформанса лично, има и последен вариант. На 9-10 май в КЕВА може да се телепортираме в Огледалното измерение и да гледаме танцовия пърформанс с помощта на VR видеоклип, заснет в Огледален Купол.

Пълната програма и работно време откриваме тук.