ONIRICO на RAUL

Vivacom Art Hall Oborishte 5 в партньорство с немската галерия AK Galerie представят изложбата ONIRICО, дело на световноизвестния художник с италиански произход RAUL. Той пристига за първи път в София на 7 февруари, за да открие изложбата в 17:00.

В експозицията разглеждаме 14 авторски творби, както и лимитирана серия скулптури. Разглеждаме маски, които идват от въображаеми герои, представляващи войни и други времена, материализирани в картини, за да ни донесат тяхната енергия с цветове и жестове.

Роден Пескара, Раул живее и работи между Европа и САЩ. Той пътува по света, докосвайки се и изучавайки различни култури в постоянно изследване на символични езици, енергия и значения. До всички тях можем да се докоснем след това в неговото изкуство.

Ето какво споделя самият RAUL за новия си проект:
„За заглавието на тази изложба бих искал да използвам думата ONIRICO, от италианската дума (онерична или съновидна), в която искам да представя мечтаната страна на моите вътрешни видения. Всичко идва от сън, знаците и символите са части от това пътуване между видимото и невидимото. С тези натрапчиво повтарящи се символи, които внасят пориви на енергия и живи вибрации, се виждат моята работа и идеите ми. Страната на сънищата е безкрайна вселена, в която всичко може да бъде“.

С тази изложба Vivacom Art Hall Oborishte 5 дава начало на своя арт календар за годината. Експозицията разглеждаме до 23 февруари, а входът е свободен.

Програма

07 февруари 2024 - 23 февруари 2024 - Vivacom Art Hall