Пътен хербарий

Жанр: рисунки

Изложбата Пътен хербарий на Ралица Игнатова е мултидисциплинарен проект, съчетаващ изобразително изкуство, музика и видео. Темите разглеждат непознатата материална страна на света и душата и са разделени в 5 категории: Класика, Пътни фрагменти, ОлтарДел арте, Градина. Те преминават от една в друга и се преплитат, но никога не се откриват в изцяло чист вид.

Експозицията е придружена от музика, специално създадена за проекта от Ангелина Гочева. Тя е не само автор и монтажист, но изпълнява всички инструментални и вокали. По повод изложбата Гочева споделя, че изобразителното изкуство, също като киното, понякога се нуждае от музикален съпровод. Това е причината Пътен хербарий да трепти на собствени музикални честоти, които ни съпровождат във визуалното ни пътешествие.

Саундтракът представлява музикални отговори, т.нар. омаж, като всеки от тях е създаден специално за една от петте теми, в които се разделят творбите на Игантова, и е посветен на известен автор, свързан с категорията. За Класика това е Моцарт, категорията Олтар е свързана с Монтеверди, а Дел арте с Игор Стравински.

Програма