Персонална реалност – фотографски отпечатъци

Жанр: фотографии

В рамките на годишната си програма фотографско студио RADLAB кани шестима творци, които да изследват темата „персонална реалност“. В настоящата изложба са представени шест фотографски серии, ръчно отпечатани в базата на студиото в Габрово с помощта на 23 алтернативни фотографски техники: литпринт, солен печат, химиграми, карбонов печат, гума бихромат. Тези процеси включват създаване на изображения чрез светлочувствителни емулсии, химически манипулации на материалите и работа със самоделни инструменти.

Фотографите, чиито творби можем да видим в експозицията, която откриваме в Софийски арсенал – Музей на съвременно изкуство, са на Ванеса Лу, Владислав Лепоев, Ивелин Пенчев – Ивича, Лиляна Караджова, Никола Дюлгяров и Уша.

Всеки автор подхожда по индивидуален начин в избора си на медия и метод на работа и така подчертава важността на творческия процес.  Художествената продукция, представена в изложбата, е алхимичен експеримент – систематична хронология на изследването, съчетаващо дисциплини като химия, физика, психология и философия със собствените мисли, нагласи и споделеното отношение на творците като колектив.

Можем да разгледаме изложбата до 14 януари.

Програма