През обектива на децата на „Надежда“

Жанр: фотографии

През обектива на децата на „Надежда“ показва градската среда през очите на най-малките ѝ обитатели. В изложбата търсим отговори на въпросите какво впечатлява децата, къде обичат да играят, какво им пречи?

Темата за градската среда и планиране е вечно актуална в столицата, но често в нея е пропуснато да се отдели нужното пространство и за децата. Последиците са дълготрайни – всички деца имат нужда от място за игра, от детски площадки и зеленина. Квартал Надежда се оказва място, в което това пространство е още по-малко.

Изложбата е организирана от сдружение Лекари на света и студио Две кучета, две котки и работата по нея започва през септември 2022, когато фотографката Лина Кривошиева с помощта на сдружението организира фотоработилници с над 50 деца. Фотографката споделя, че макар за много от децата това да е първият им досег до аналоговия фотоапарат, те бързо са почувствали магията на фотографията. Само няколко месеца по-късно ние можем да видим резултата от работата на децата и да погледнем на квартал „Надежда“ по невиждан досега начин през детския поглед.

Програма

12 април 2023 - 30 април 2023 - Топлоцентрала