RASSIM – Недовършени творби  

Жанр: живопис

От 15 май ОNE Gallery приютява новата изложба на популярния български художник, участвал в престижни международни форуми и включен в западни издания за съвременно изкуство – RASSIM.

С годините творецът си е създал репутация на експериментатор, който борави с нетипични медии на изкуството, точно това прави сегашната му експозиция неконвенционална. Тя включва недовършени и непоказани работи, започнати след 2006 г. в период, когато художникът търси формата на своето връщане към живописта след повече от десетилетие работа с т.нар. алтернативни медии, каквито са фотографията, видеото и инсталацията.

В центъра на настоящия проект седят две широкоформатни платна от 2007 – Предпочитаното тяло и Отделяне от тялото, които могат да се осмислят като централни за експозицията, защото са част от ключовата трансформация в работата на художника. Важен акцент от настоящата експозиция е и картината Et in Arcadia ego (1630/2016) по Никола Пусен, която представя следващия период в работата на RASSIM® – от 2006 г. насам, когато художникът започва да борави с органични материали и натурални пигменти.

С настоящия си проект се повдига въпросът имат ли недовършените произведения легитимно място в изложбените зали. Имаме време до 10 юни да посетим ОNE Gallery и да направим своите изводи.

Програма

15 май 2024 - 10 юни 2024 - ONE Gallery