Равновесие

На 14 май Галерия Нюанс представя изложбата Равновесие на художничката Гергана Минкова, известна със своите творби, изследващи връзката между реалността и въображението.

С фокус върху линията, разделяща небето и земята, тя изразява красотата на преходността и силата на живота. Изложбата разкрива търсенията и колебанията на художничката, вдъхновена от простотата и противоречията на съществуването.

„Обичам да гледам билото на планината, онази линия, която прекосява и разделя небето от земята. Очертавам я с поглед, действа ми смиряващо. Откривам тази линия в това, което изобразявам. Приемам напрежението между реалното и въображаемото, които тя отделя, истинността в преживяването. Виждам колко крехко и временно е всичко, а в същото време така могъщо и безкрайно.“

Думата „равновесие“ е доста ключова за творчеството на Минкова, което цели да ни пренесе в в света на баланса между крехкостта и могъществото, временното и безкрайността. В експозицията можем да разгледаме най-новите творби на авторката, които съчетават художествена техника с шиене върху платната.

Програма

14 май 2024 - 02 юни 2024 - Нюанс