Secret Nature 

Жанр: живопис, рисунки, керамика

Обединени в търсенето на мястото на човека в природата, Любен Домозетски и Закари Логан създават съвместния си художествен проект Secret Nature, който можем да разгледаме в галерия Little Bird Place до края на месеца.

Повечето от творбите са рисувани по време на престоя на двамата художници в резиденцията Little Bird Artist Residency в родопското село Лещен. Там артистите наблюдават внимателно пейзажа, изучават естествената среда на растенията и животните и си сътрудничат в създаването на произведения, където човекът се среща с натурата по необичайни начини. На места виждаме природата, пречупена през човешкия поглед, в други картини части от човешкото тяло преливат в плетеници от стъбла на цветя и криле на насекоми, но общото между всички тях е гледната точка. За Домозетски и Логан по-голям предмет на интерес представляват не взаимоотношенията между човешкия свят и околната среда, а вглеждането във вътрешното естество на човека и интроспективното търсене на отговори чрез завръщането към собствената му природа.

В експозицията фигурират както рисунки и живопис, така и керамика, а две от творбите са в съавторство на българския артист и канадския художник. Официалното откриване е на 6 юни от 18:00 до 21:00.

Програма

06 юни 2023 - 30 юни 2023 - Little Bird Place


Може също да ти хареса