Симона Босилкова – Живопис

Жанр: живопис

От 7 юли в Галерия Пагане можем да видим самостоятелната изложба живопис на Симона Босилкова. Въпреки че е икономист по образование, Босилкова е силно заинтересована от опазването на околната среда и именно то често е обект на творчеството ѝ.

Целта ѝ с тази изложба е да се обърнем към природата по един нестандартен начин. Творбите ѝ често са вдъхновени от простотата на ежедневието и красотата на заобикалящия ни свят, а чрез изкуството си тя се опитва да даде глас на тези, които не могат да говорят за себе си. В картините си тя прилага смесена техника. Работи с акварел, туш и акрил, като често в тях могат да се открият ярки цветове, а образите са такива, които стимулират въображението и провокират детското в човека.

За известно време авторката живее и твори в Сан Франциско, където става част от улична изложба на една от най-старите галерии в града. В България тя успява да реализира няколко самостоятелни проекта и да участва в групови изложби, като през 2021 е част от мащабната експозиция за съвременна българска живопис 7х5х3.

В най-новата си изложба тя още веднъж се завръща към темата за природата, проявленията на човешкото и духовното и представя група от нестандартни животински портрети. Откриването е на 7 юли от 17:00.

Програма

07 юли 2023 - 07 юли 2023 - Пагане