Следобедът на годината

Credo Bonum посреща месец август с лятна групова изложба Следобедът на годината. В нея разглеждаме творбите на Алла Георгиева, Велислава Гечева, Жана Миткова и Subcultura, Калина Терзиева, Калин Серапионов, Михаил Новаков, Симеон Стоилов и Яна Лозева.

Изложбата е вдъхновена от текст на Георги Господинов. „Какво толкова има в следобеда, това сляпо петно на деня?“ – с това изречение започва една кратка история, написана от автора за сборника Всички наши тела. Тя е част от още много истории, посветени на онзи странен, междинен момент, в който времето сякаш не съществува, телата на предметите придобиват различна плътност, а цветовете стават нереални. 

Следобедът на годината се заиграва с идеята, че ако има един месец в годината, който носи усещането на следобеда, това е август. В изложбата са събрани автори и техните творби, които са запечатали усещания близки до идеята, описана от Георги Господинов. Произведенията, макар и обединени от една идея, носят своя индивидуален прочит и предлагат различни гледни точки върху една и съща тема.

Откриването на изложбата е на 10 август.

Програма

10 август 2023 - 20 септември 2023 - Credo Bonum