Бяла светлина

Стели Грънчаров представя новата си изложба в галерия Ракурси до края на месец октомври. Настоящата експозиция се явява като своеобразно продължение на предходното представяне на художника в същата галерия и доразвива изследването му на въздействието на цветовете върху физическото и психологическото възприятие на човека.

Стъпвайки едновременно върху идеите на Нютон и на Гьоте, артистът създава серия от абстрактни произведения, които, чрез разнообразни комбинации от цветове, линии и форми, предизвикват различни усещания и асоциации у наблюдателя. Грънчаров борави с голяма свобода в избора на материали и интерпретацията на темата и признава, че творческият процес по работата по проекта Бяла светлина е протекъл интуитивно и дори терапевтично за автора.

Стели Грънчаров има множество изложби зад гърба си, както у нас, така и в чужбина. Носител е на наградата за живопис на Съюза на българските художници (1994). Има произведения в частни колекции в Европа, Австралия, Канада, Япония, Хонконг, САЩ, в частната колекция на Юго Вутен, както и в колекцията на НХГ и НБУ, София.

Програма

10 октомври 2023 - 31 октомври 2023 - Ракурси