Street Angel

Жанр: инсталация

Женското тяло е във фокуса на новата самостоятелна изложба на София Димова Street Angel в КО-ОП. В нея разглеждаме женствеността в най-уязвимото емоционално и психическо състояние, а за прочита си на темата София разчита най-вече на синята и зелена палитра. Чрез символизма на цветовете проектът търси онова състояние на човек, който е сам със себе си и копнее за мир и хармония.

София Димова базира мултимедийната инсталация на свое прозрение, което тя е готова да сподели и кани публиката да съприживее с нея. В изкуството на аристката виждаме откровеност, интимност и ранимост. С тази своя директност тя търси диалог с нас зрителите, докато същевременно разглежда проекта като разговор със самата себе си и момент на себеусещане и самоосъзнаване.

На пръв поглед Street Angel е история за човешкото тяло, но в нея Димова ни представя дисекция на егото, като тя разграничава телесното и емотивното. Срещаме се с излюзията за една физическа осезаемост – маска, която често се налага да се слага в свят, в който вътрешните съмнения трябва да се крият. Концепцията за дух и тяло е основна и тук, макар тя да се разглежда още от древни времена, но в тази мултимедийна инсталация темата за пореден път среща своята актуалност с този нов прочит.

Програма

16 февруари 2023 - 16 март 2023 - КО-ОП


Може също да ти хареса