Сумрак

Жанр: фотографии

На 14 ноември в УниКредит Стуидо откриваме новата изложба на фотографа Дориян Тодоров, която носи името Сумрак. Експозицията е част от фестивала ФотоФабрика и представя 12 кадъра, разказващи за моментите на човешка несигурност, за трудностите и възможностите, за уединението като лично щастие и като страх от самотата.

С проекта Дориян бяга от обичайното си амплоа на събитиен фотограф, а търси събитието в самото живеене. Кадрите се характеризират с приглушена светлина, която придава мекота на очертанията на реалността и ни позволява да видим познати места, форми и предмети с друг поглед.

„Моментите, в които сме сами с мислите си, и моментите, в които сме самотни. Там, където всичко потъва в тъмните тонове на тишината. Когато студът ни обгръща и бавно му се отдаваме, а спокойствието на уединението се бори със страха от изгубеното и неизвестното. Място, чиито размити граници можем да моделираме или то да моделира нас. Сумракът сме ние“ са думите, с които авторът описва вдъхновението и кадрите в изложбата.

Разглеждаме фотографиите на Дориян Тодоров до 5 декември в УниКредит Студио, което се намира на „Св. Неделя 7“.

Програма

14 ноември 2023 - 28 ноември 2023 - УниКредит Студио