Светло и цветно

Жанр: живопис

Галерия Париж открива своя нов сезон с изложбата на Анета Яламова, чието име е Светло и цветно. Експозицията ни посреща с 25 картини, изпълнени в характерния за авторката стил наивизъм.

В изложбата откриваме любимото на Анета Яламова Велико Търново, където тя е родена, израсла, изучила и създала семейство. В картините ѝ можем да усетим онези първи и най-съкровени трепети между младите хора на фона на красотата на града.

Заглавието на изложбата насочва в много буквален, но и метафоричен смисъл към това какво можем да очакваме от 25-те картини. Те са изключително цветни, греещи и стоплящи, но едновременно с това показват светлината на самия живот, на неговата красива и романтична страна, към която се връщаме носталгично през детските и наивни очи.  Картините напомнят за онези усещания, които свързваме с младостта.

В изложбата преобладават градските пейзажи, но в нея присъстват и селото и неговият дух и романтичност. Откриваме още и много повече вечерни пейзажи от обикновено, в които отново светлината е от решаваща роля. Освен Велико Търново има и две картини, които разкриват магията, историята и онзи особен чар, който Пловдив носи

Може да се потопим в приказната реалност на Анета Яламова от 3 до 30 октомври и да преоткрием своите лични усещания, спомени и чувства от младостта..

Програма

03 октомври 2023 - 30 октомври 2023 - Париж