The Collection – изложба тату-пърформанс

Жанр: рисунки

Изкуството умее да събира несъчетаеми неща. В новата изложба тату-пърформанс на Ирина Георгиева The Collection наблюдаваме точно това. Под покрива на галерия Credo Bonum в една експозиция татуировки, украси по тялото и съвременно изкуство се сблъскват с високо оценени музейни експонати, също както личният избор и субективното мнение съжителстват с популярни образи на милиони почитатели.

Художничката Ирина Георгиева живее и работи във Виена, Австрия от повече от 25 години. Там тя се изявява с редица самостоятелни и групови изложби. Известна е със специфичния си стил на рисуване, с умението да съчетава дълговечната традиция на графиката и рисунката с теми и образи, идващи от съвремието.

С The Collection артистката иска да започне разговор за изкуството, като този разговор да е на езика на популярната сред младежката аудитория тату-култура. В рамките на експозицията в пространството на галерията Георгиева обособява собствено студио за татуировки. По стените се разгръщат и моделите, от които човек може да избере какво да запази завинаги върху тялото си. Образите са части от много или не толкова разпознаваеми произведения на изкуството, като изборът на изображение, което да остане върху кожата ти, стимулира разговора за същината на конкретната творба. Кой е художникът, който седи зад нея? Кога е създадена и защо или какво е искал да каже артистът с нея?

The Collection е ироничен поглед към света на голямото и безкрайно скъпо изкуство. В прочита на темата Ирина Георгиева съзира нуждата от това притежанието на изкуство да стане всеобщо достъпно и поставя акцент върху този проблем в съвремието.  Откриването на изложбата е на 22 юни от 18:30.

Програма

22 юни 2023 - 17 юли 2023 - Credo Bonum


Може също да ти хареса