The Flesh – Плътта

На 16 февруари в галерия Depoo се открива новата изложба на Явор Боянов – Плътта, или абсурдното съществуване на неосъзнатите парчета месо.

Боянов описва своята изложба като „Един колкото шокиращ, толкова и закачлив поглед към човешката свръхфиксация върху материалното и ефимерното“. Експозицията комбинира абсурдитски хумор с естетиката, вдъхновена от боди хоръра, за да се роди серия от произведения в различни техники с главен персоанж „Плътта“ – безформено парче месо. То служи за метафора за съвременния автоматизиран човек, който се отдалечава от духовното и заживява в илюзията на своята материална значимост, споделя авторът.

„Неосъзнати, опиянени от егото си и загърбили всякакви ценности, пренаситени с мимолетни удоволствия или робуващи на войнствени идеологии, тези чудати антигерои, са превърнали съществуването си в перманентен телесен кошмар, лишен от смисъл. Те са просто органични обвивки без съдържание, безполезни останки от някогашни човешки същества.

С помощта на сатира и гротеска в творбите си представям своята гледна точка за настоящото състояние на обществото и предизвиквам зрителя да преосмисли ролята си в заобикалящия го свят“ – Явор Боянов.

Разглеждаме нестандартната изложба до 2 март.

Програма

16 февруари 2024 - 02 март 2024 - Depoo