Илюстраторките, които творят съвместно под псевдонима Sisters in draw, вдигат завесата и насочват прожектора към комплексното психическо състояние и призовават към състрадание, съпричастност и по-голяма осведоменост. Именно доброто разбиране на проблема ни помага да подадем ръка на хората, които най-много се нуждаят от това, или пък самите ние да потърсим помощ. За съжаление над темата все още тегне известна стигма. Начинът тя да бъде разбита, а стереотипите – развенчани, е да осъзнаем, че депресията не трябва да бъде обект на срам, нито причина за избягване на въпроса; решението е по-сложно от това да посъветваме някого да се усмихва повече или пък да гледа от светлата страна на нещата. 
Потъваме в потайностите на сърцето и ума, но не пристъпваме в пълна тишина, защото около нас ехтят гласовете на Григовор и Мила Роберт, подкрепени от майсторските съпроводи на Гена. Тяхната музика е не просто звуков фон, а допълнение към образите, оформяйки едно цялостно аудиовизуално преживяване.
Любопитни сме да научим повече за процеса на създаване на проекта – за това се е погрижил Мартин Граховски, който документира работата по инициативата от идеята до нейната реализация, запечатва историите на участниците и ни разкрива повече информация около творческата резиденция, предшестваща изложбата. Прожекцията на филма е на 17 октомври от 21:00 в Дом на киното, а след нея се включваме в дискусия с участници в проекта, психолози и гости.

Съпреживяваме емоционалното пътешествие през музика и образи от 11 до 30 октомври в буферния паркинг на Интер Експо Център (ниво -2, вход откъм метростанцията). Откриването е на 11 октомври от 19:00.