ТРЕНИРОВКИ – Изходи: упражнения 2024

Hostgallery e домакин на новата самостоятелна изложба на Венцислав Занков, която откриваме на 1 май.

С новия си проект Занков прави неочакван завой и изход от традиционните за него през последните десетилетия дейности в сферата на живописта и скулптурата. Тук той прави своя опит за намеса и коментар на социалното. Изложбата ТРЕНИРОВКИ – Изходи: упражнения 2024 разкрива нов път, по който един скулптор използва дигитални технологии в свободното си време. Веднъж изследователски, а друг път творчески.

Експозицията изследва възможностите на цифровизацията за нестандартно създаване на произведения на изкуството – двуизмерни и триизмерни, като съдържа две серии творби:

„Упражнения за лява ръка“ съдържа  дигитална фотография без обектив – 22 движения, времево отразени като статичен образ. 22 времеви записа като абстрактна графика.

„Упражнения за дясна ръка“ показва обемни 3D проекти за водопади и архитектурни/скулптурни обекти за публично или открито пространство, изразяващи се в 3D принт на 10 запечатани мимолетни жеста.

Заедно с тях на изложбата можем да видим и непоказван до момент дигитален автопортрет от 100 образа (2013 г.) , както и компютърна визуализация – 360-градусова анимация на структури, вдъхновени от темата „Някъде в пустинята на Катар“.

Откриването е на 1 май от 18:00, а изложбата остава в галерията до края на месеца.

Програма

01 май 2024 - 31 май 2024 - HOSTGALLERY