Закъсняло лято

Жанр: скулптура, живопис

От 10 август до 6 септември в галерия Папийон посрещаме Закъсняло лято под формата на картини и скулптурни обекти, създадени от двама автори с изключително богата фантазия, фино чувство за хумор и високо майсторски умения да се изразяват с всички материали, и във всички жанрове – живописецът Валентин Ангелов и скулпторът Петко Арнаудов.

Валентин Ангелов е познат в областта на маслената живопис, графиката и илюстрацията. Интерес и удоволствие предизвикват символичния изказ на сюрреалистичните му композиции, в които всеки предмет, дори привидно случайно попаднал там, е всъщност натоварен с конкретен смисъл и често придава цялостна завършеност на сложния сюжет.

Петко Арнаудов е скулптор, който не се ограничава само в областта на изящната бронзова пластика. През последните години изработва дизайнерски обекти като нетрадиционни осветителни тела, дизайнерски съдове за дома, вази, т.н. фруктиери и др., но всички с функционалност и подтекст. Изявява се и в областта на дизайна и пространственото оформление. Често съчетава в даден обект няколко материала – топлотата и уюта на дървото с категоричността на метала и деликатността на стъклото. Умело превръща произведения на изкуството в интериорни дизайнерски решения, като им придава нов смисъл.

Програма

10 август 2023 - 06 септември 2023 - Арт Галерия Папийон - Изложбен салон