Завръщането на Лоте Михайлова – Срамежливата интимност

Жанр: фотографии

Екипът на ФотоФабрика се заравя в архива на една от най-значимите български фотографки от близкото минало – Лоте Михайлова. В каталога Завръщането на Лоте Михайлова – Срамежливата интимност са подбрани над 90 кадръра от богатия личен архив на авторката. Всички те са създадени в периода между 60-те и  80-те години на миналия век и в предстоящата изложба в Софийската градска художествена галерия имаме възможност да видим 60 от тях.

Лоте Михайлова вижда обикновените всекидневни дейности по необикновен начин и ги запечатва майсторски. Темите в творчеството ѝ са свързани с жената, майката, природата и са представени в черно-бяла стилистика, като за нея Георги Лозанов казва, че налага женския поглед в българската фотография.

Представянето на самия каталог е на 12 април в компанията на Георги Лозанов и Стефан Иванов и е едно от двете съпътстващи събития към изложбата. Седмица по-късно е предвидена и лекция с дискусия за творчеството на Лоте Михайлова, водена от Пламен Петров. Откриваме изложбата на 4 април в СГХГ.

Програма