Сигурен факт е, че събитието ще се проведе във Фабрика за градско изкуство (Стокова борса Зимница, ул. Владайска река 204) между 15 и 30 септември в два етапа – фестивален (15 – 21 септември) и изложбен (22 – 30 септември).
Знаем също, че всички участници (около 80 от 30 държави) са призовани да изразят себе си посредством една обща мегаизложба, чието мото тази година е Гледни точки. Оттук нататък всичко е въпрос на интерпретация, тъй като посредством сценографски подходи, в рамките на няколко дни, артистите и сценографите ще извършват промени в пространството, фокуса и контекста, в който са изложени творбите, като по този начин добавят нова стойност за зрителя.
Междувременно на същата локация ще тече съпътстваща програма, включваща прожекции (документално и селекция късометражно кино – 16 септември, 18:30), мултимедийни проекти (Слънцестоения на Черната река на Калоян Праматаров и аудио-визуалната инсталация Лимеренция на Пламена Гиргинова – 17 септември), пърформанси (Идентичност от Сдружение по действителен случай – 18 септември, 19:00 и lu-lu – соло спектакъл на Искрен Петков, на 18 септември, 20:00) и нетрадиционни концерти (Потопъ на Bluba Lu – 19 септември).
Експозицията Гледни точки, събрала в едно колажи, графики, фотографии, скулптури, видео и арт инсталации ще остане отворена за посещения до 30 септември с вход свободен.