Форум
И ние обичаме безплатното, но пък добре знаем, че повечето неща струват пари (а най-хубавите си струват парите). Затова и препоръчваме на занимаващите се професионално с дизайн да побързат да се регистрират за Форума – единствената платена част от тазгодишния SDW. За сумата от 30/60лв за един ден или пък 50/100лв за два дни на 11 и 12 юни в Централния военен клуб ще можете да присъствате на суперинтересни лекции, водени от светила в областта като Марк Чалмърс, Владимир Каралеев, Томас Файхтнер и Дейвид Пиърсън.

Изложби
Есенцията на SDW съвсем логично са изложбите – този път са толкова много, че не знаем дали осем дена ще ни стигнат за всички. Дизайн уникати от всякакъв вид ще бъдат разположени в десетки галерии и алтернативни пространства – от магазина на Capasca на Витошка до Централна минерална баня и от Терминал 2 на летището до Водната кула в Лозенец.

Работилници
Предвидени са много и абсолютно безплатни работилници, но за жалост регистрацията за тях приключи на 8 юни.

Прожекции, презентации и дискусии
Съсредоточени са най-вече в Централна минерална баня в периода 14‑17 юни, изключение прави единствено големият панел семинари Направи връзката, който ще върви във Военния клуб на 13 и 14 юни от 09:00 до ранния следобед. От филмовата програма пък си заплюхме излъчването на анимации на любимите ни от Reel Feel партитата Compote Collective в Банята на 14 юни от 21:00.

Дизайн обекти
Оглеждайте се за специалната жълта книжка на SDW – в нея освен подробна (ама много) програма на фестивала, ще откриете и дълъг-дълъг списък с 50 дизайн обекта. Всички те са внимателно подбрани, интересни и със свободен достъп – във всеки от тях могат да ви сложат печат в книжката. Ако пък съберете пълен набор печати, занесете попълнената си книжка на 18 юни от 11:00 до 18:00 по време на София диша дизайн на ул. Шишман. Всеки записал се ще получи свой номер, а в 20:00 часа в присъствието на нотариус ще бъдат изтеглени печелившите.

София диша
Преди година активистите от Едно успяха да направят Шишман пешеходна – поне за три поредни неделни дни. Нарекоха инициативата София диша и сега ще я повторят – точно като за края на Sofia Design Week. През дневните часове на 18 юни прочутата улица ще бъде затворена за коли, но пък ще ври и кипи от музика на живо, дизайн презентации, джаги и детски работилници. Разбира се, ще има и изложби – на плакати от Първата световна война, както и на татуировки. Началото на края на SDW е в 12:00 на обяд.

Sofia Design Week 2011 е от 10 до 18 юни в над 50 локации