13 училища и школи за едно интелигентно лято

Дълго жадуваната лятна ваканция е вече тук, но това изобщо не означава, че времето за отдих трябва да преминава в бездействие. За радост на всички любознателни деца и техните заети родители асортиментът от летни школи, обучения и курсове е огромен. Независимо дали хлапетата се вълнуват от спортни активности, искат да овладяват езици, да се отдадат на програмиране и математика или да се научат да свирят на музикален инструмент, със сигурност в тази селекция от училища и школи ще откриете нещо подходящо.

Повече информация за всяка от школите можете да прочетете, ако последвате линка в заглавието на всяка от тях.

Berlitz Sofia

15 юни – 15 август

Berlitz има утвърдена практика в прилагането на бързи и ефективни методи за изучаване на чужд език, насочени към говоренето и практиката на езика и съобразени с потребностите на учащите. Летните езикови програми в София или онлайн, съобразени с възрастта и нивото на участниците, се базират на ученето чрез говорене и са под формата на интензивен курс за деца между 8 и 12 години с по 3 учебни часа 5 дни в седмицата през целия юли. 

Funday Summer Adventure

18 юни – 8 септември

През последните 9 години Funday се наложи като една от най-добрите детски програми за изучаване на английски. Полезните и занимателни уроци продължават и през ваканцията с целодневния курс Funday Summer Adventure, който започва на 19 юни и е насочен към малчугани от 5 до 12 години. Разпределени в 5 учебни часа на ден, водени от опитни преподаватели, естествени носители на езика, подбраните теми обогатяват енциклопедичните познанията и езиковата лексика на децата. 

Logischool София Лозенец

5 юни – 8 септември

Онлайн игрите и свързаните с тях технологии присъстват активно в ежедневието на малчуганите, но вече има отлична алтернатива на дългите часове взиране в екрана и това са летните градски лагер-школи на Logiscool София Лозенец, където подрастващите откриват вълнуващите тайни на дигиталния свят в повече от 30 различни предложения, свързани със създаване и програмиране на дигитално съдържание. Лагер-школите и ателиетата, стимулиращи въображението и логическата мисъл, се провеждат между 5 юни и 8 септември и са насочени към деца и юноши на възраст от 6 до 18 години.

Mindhub

Зад името MindHub стои иновативна мрежа от академии по програмиране за деца и юноши на възраст между 6 и 18 години с центрове в десет български града. Авторската учебна програмата е изцяло проектно-ориентирана и е базирана на учене чрез преживяване, а методите и инструментите, с които специалистите ментори работят, са новаторски, съобразени с възрастта на участниците и представени по занимателен начин.

St. George International School and Preschool

5 юни – 18 август

Летните лагери на St. George International School and Preschool предлагат на малчуганите между 6 и 13 години възможност да спортуват, да обогатят знанията си, да се научат да свирят на музикален инструмент или да пеят, докато се забавляват през лятната си ваканция. В цената на лятното обучение са включени също здравословна храна, арт материали, развлекателни програми, планински преходи и още много активности.

TechnoMagicLand

15 юни – 15 август

В TechnoMagicLand любопитството, присъщо на всеки от нас, процъфтява в среда с разнообразни възможности за учене, забавление, откривателство и игра. Курсовете, работилниците и научните събития от света на науката, технологиите, инженерството, математиката и изкуствата са подходящи за всички посетители над 7 години, а списъкът с авторски занимания е безкраен. 

Дворецът на щастливите хора

19 – 30 юни

В рамките на две седмици – между 19 и 30 юни – културно-образователен център Дворецът на щастливите хора организира специално събитие, посветено на изкуството, приятелството и ценностите. Лятната творческа академия Лайф е предназначена за деца на възраст между 7 и 15 години и представлява динамичен калейдоскоп от креативни и иновативни занимания.

МФ „Св. св. Кирил и Методий“

3 юли – 7 август

Учебният център към Международната фондация Св. св. Кирил и Методий предлага разнообразни форми на обучение, курсове за световнопризнати сертификати и онлайн или присъствена подготовка по чужди езици за всякакви възрасти. В продължение на 64 учебни часа децата ще опознаят и обикнат красотата на японския език, попивайки произношението и културата с помощта на игри, песни и интерактивни филмчета. 

Монтесори училище „Откривател“

19 юни – 25 август

И през ваканционните дни Монтесори училище Откривател предоставя на децата от 6 до 15 години възможност да учат, творят и придобиват нови умения в летните тематични програми всеки делничен ден от 19 юни до 25 август между 09:00 и 17:00. Седмичните занятия, достъпни за възпитаници на Откривател и за ученици от други училища, са проектирани около интердисциплинарна тема, което позволява записване на всеки етап от дейностите. 

Академия„Никола Тесла“: НВО след 7 клас – подготовка за 6++

юли – септември

През юли и септември Академия Никола Тесла организира присъствени летни интензивни курсове по математика и български език и литература преди 6 и 7 клас за подготовка за НВО (матури) и кандидатстване след 7 клас. Учениците, които преминат успешно през обучението, са приети на първо класиране по първо желание. Курсовете включват по 80 академични часа за бъдещите седмокласници и по 40 часа за по-малките. 

Академия„Никола Тесла“: Програмиране на С++

юли – септември

Това лято Академия Никола Тесла предлага интензивни курсове по програмиране на С++ „свободен стил“ за начинаещи и напреднали ученици от 4 до 10 клас. Двуседмичните школи са 5 на брой и ще се проведат през юли, август и септември с възможност за участие в повече от една. Обучението е по два часа и половина през ден (понеделник, сряда и петък) и се провежда на място в София и Варна или онлайн в Discord

Академия„Никола Тесла“: ROBO STEM клуб

юли – септември

Академия Никола Тесла е приготвила за своите най-малки възпитаници полезно и приятно лятно приключение. Заниманията през юни и юли в детския ROBO STEM клуб включват разнообразни предизвикателства с роботи, математика, английски език и експерименти за малчуганите от 6 до 9 години. 

Частно иновативно училище „Светилник“

1 юни – 14 септември

Като продължение на дейността на културно-образователен комплекс Дворецът на щастливите хора, училище Светилник сътворява динамична лятна програма – Щастливо лятно училище се провежда през целия летен период, а Щастливо горско училище от 17 до 21 юли. Между 1 юни и 14 септември училището предлага полезни и забавни активности, еднодневни екскурзии, образователни програми, провеждани в творческа атмосфера, еко среда и с приготвена на място топла и здравословна храна.