5 възможности за спортно лято

Лятната ваканция е тук, но лятото е колкото перфектно време за почивка, толкова и за вълнуващи и нови спортни преживявания.  Трите месеца, в които децата са далеч от училище, предлагат невероятна възможност за научването на нов спорт, защото не само умът, но и тялото ни трябва да се тренира. За радост на всички малчугани и техните родители, които трябва да работят, ние предлагаме 5 възможности за едно незабравимо спортно лято. 

Повече информация за всяка една от спорните академии или клубове може да прочетете, ако последвате линка в заглавието на всяка от тях.

Конна база „Алюр“

юни – септември

Всяко едно дете си е мечтало поне веднъж да се качи на кон и да се почувства като принц или принцеса. Едва ли има по-приятен и здравословен начин за прекарване на летните дни от ездата и игрите сред природата. Конна база Алюр предлага точно това със седмичните си летни лагери от 5 юни до 15 септември (с пауза от 14–25 август), които осигуряват контакт и занимания с коне и много разнообразни активности на чист въздух.

The Little Gym

Гимнастиката е комплексен спорт, който помага на децата да усвоят широк набор от физически умения, включително сила, координация, гъвкавост и баланс. Тя е и в основата на световната спортно-образователна програма на The Little Gym, която е насочена за деца на възраст между 4 месеца и 12 години.  В залата на бул. България 118 (с площ от над 400 кв.м) децата могат не просто да се развиват физически, но и социално, емоционално и интелектуално с набор от най-различни и забавни игри и активности. Освен седмичните групови класове, разпределени в три възрастови категории, в залата се провеждат и допълнителни събития от рода на партита за рожден ден, креативни работилници, срещи с експерти в областта на ранното детско развитие и други.

Айкидо „Доджото“

Основан преди 9 години и преминал през няколко наименования и етапи на растеж, клуб ДОДЖОТОстъпва върху ценностите на бойното изкуство айкидо. Ако децата ви се интересуват от бойните изкуства и от далечните култури, айкидото е перфектна комбинация от двете. ДОДЖОТО е една от малкото школи, където работата с деца е приоритет, а мисията ѝ е да предава ценностите на духа и да помага в изграждането на личността – цели, които имат особено важно значение точно за най-малките.

Волейболна академия „Стойчев – Казийски“

юли – август

Създадена като проект на двама от най-успешните български волейболисти, академия Стойчев – Казийски е синоним на качество и висок стандарт в спорта. Същото важи и за организираните от клуба летни лагери BIG Volley Camp и Summer Sports. Няма по-перфектен спорт за лятото от волейбола, а той е в основата на гореспоменатите лагери, подходящи за деца на 10–18-годишна възраст. Едноседмичният лагер е перфектната възможност децата да развият своите двигателни способности, да усвоят нови умения и да създадат незабравими спомени.

Споретен клуб „Дама“

През лятната ваканция спортен комплекс „Дема“ организират интензивни детски спортни лагери, които се провеждат от понеделник до петък между 9:00 и 17:00. Заниманията включват тренировки по тенис на корт и разнообразни подвижни игри с различни нива на активност, баскетбол, тенис на маса и състезания на открито. В програмата е предвидено и творческо време и други активности, съобразени с възрастта на участниците.