7 летни лагера за едно по-вълнуващо лято

Лятната ваканция настъпи, а това означава само едно – искаме да избягаме от скучния град. В настоящата селекция предлагаме 7 разнообразни лагера, които гарантират на вашето дете едно незабравимо лято, изпълнено с приключения.

Повече информация за всяка от школите можете да прочетете, ако последвате линка в заглавието на всяка от тях.

Space Academy

юли – август

Космическа академия предлага летни алтернативи на своите вълнуващи образователни програми, развиващи у децата интерес към науката, технологиите, математика и инженерството. В средата на лятото децата ни могат да отидат на галактическо приключение с космическия лагер за деца за 7- до 13-годишни в местността Узана. Там ни чакат космически игри, танци и приятни преживявания сред природата. Подобно събитие очаква малчуганите и в началото на юли между 2-ри и 9-и в историческото село Юндола, където децата ги очаква още наука, уроци по английски и пътувания до летище със самолети и ферма за щрауси.

Близката ферма

юни – август

Летният лагер на Близката ферма комбинира игрите на открито и забавното учене, без да ангажира децата със спане извън къщи. За тези, които си търсят лагер в удобна близост до града (само на 7 км от София), летният лагер на Близката ферма е перфектната алтернатива. Ежеседмични лагери за деца от 6 до 16 години, които комбинират най-разнообразни активности като градинарство, екипни проекти, близки срещи с животни във ферма и какво ли още не.

Детски лагери Reverso

Училище за приключения Reverso се е погрижило децата и тийнейджърите да имат какво да правят през цялото лято благодарение на техните детски и тийн лагери за деца на 8 до 19 години.  Лагерите им се провеждат в някои от най-красивите и богати на природни забележителности локации у нас – Лакатник , Бели Искър, Беглика и др., а лятното приключение е гарантирано с програмата, която предлага планински преходи, плаване с ветроходни лодки и каяци, спускане в пещери и обиколки с велосипеди. В повечето програми са включени и спане под звездите и сбирки край вечерния огън – точно като във филмите.

Детски лагер „Стакевци“

юни – август

Детски лагер „Стакевци“ предлага на хлапетата между 7 и 13 години едно незабравимо лятно приключение, укрепващо физическите им сили и провокиращо творческия им потенциал. Лагерът в село Стакевци се провежда 8 пъти в периода 25 юни и 26 август и предлага програма с различни активности, като поход в планината, щафетни игри, отборни предизвикателства, кулинарни и творчески работилници и някои по-вълнуващи дейности в близката ферма като стрелба с лък или езда.

Етнолагери „Край огнището“

юли – август

Това лято малките и големите деца могат да опознаят българските традиции, история и забележителности по един вълнуващ начин с летните лагери Край огнището. В село Нисово децата между 7- и 14-годишна възраст са добре дошли да участват в походи, екскурзии и най-различни занимания и игри. Тези, които искат да се потопят в автентичната възрожденска среда, пък могат да се включат в края на юли в четиридневния лагер в село Медвен – съкровището на Котленския Балкан, където ги очаква богата програма от забавни и образователни активности.

Детски приключенски лагер „Мальовица“

юли – август

За втора поредна година комплекс Мальовица предлагат приключенски лагери за деца от 7 до 12 години.  В сърцето на Рила, на 1750 надморска височина и сред зашеметяваща природа и чист въздух хлапетата създават нови приятелства, учат се да общуват по-добре, да работят в екип и да бъдат по-самостоятелни. Приключенската програма включва вълнуващи походи, игри, срещи с животни на открито, както и вечерни кинопрожекции и свободни занимания в къта за игра.

Езиков лагер „Кандафери“

юни – август

Разположен сред омайващия Еленски Балкан, летният езиков лагер Кандафери осигурява  незабравимо преживяване на деца между 11 и 14 години. Програмата на летния лагер с фокус върху изучаването на английски език в неформална и нетипична среда, като съчетава езиковите занимания с приключенска и творческа програма, която съдържа планински преходи, работа с дърво, ролеви игри и още много.