Африканска седмица в „Пътеки“

От 19 до 23 юни от АфриКая ни очакват в Пространство за учене Пътеки за едно необикновено приключение, посветено на Африка. В рамката на една седмица децата от 5- до 11-годишна възраст могат да се потопят в света на Африка с разнообразна програма, стимулираща всички сетива. В седмицата на Слънчевия континент те тръгват на пътешествие от Гана и Нигерия през Сахара, та чак до Мозамбик и Южна Африка.

Програмата включва кинопрожекции, рисуване на комикси и дискусии, разглеждащи различни културни теми. През седмицата децата имат възможността и да научат африкански песни и ритми, да създадат театрална постановка по мотиви от африкански приказки, да изработят африкански кукли и сувенири от Южна Африка. Разбира се, предвиден е и кулинарен ден, в който децата могат да се включат в приготвянето и опитването на различни африкански специалитети от Мозамбик, и не на последно място да се потопят в едно истинско сафари преживяване.

Идеята на всички занимания е децата да се запознаят с една нова и далечна култура и да се стимулира процесът на сътрудничество и задружност. Занятията се провеждат от понеделник до петък между 9:00 и 17:30. Откриваме информация за записване тук.