Анимализъм: детски работилници с Калина Терзиева

Образователната програма Гледане с разбиране продължава, като през юни тя предлага едно по-различно посещение на изложбата Анимализмът – посоки и прояви в българското изкуство от XIX до средата на XX век за най-малката аудитория и техните родители.

В две поредни съботи през юни художничката Калина Терзиева ни кани на две работилници, в които децата могат да се запознаят с начините на изобразяване на животни в изкуството и тяхното значение, както и с едни от най-значимите примери от българското изкуство, представени в експозицията. Програмата на работилничката продължава с практическо занимание, в основата на което са наблюдението, движението и рисунката. В нея децата ще заимстват движения от животни, ще потърсят вдъхновение в галерията и ще изпробват да приложат движенията в рисуването.

Работилничката Анимализъм: наблюдение, движение, рисунка се провежда в Софийска градска художествена галерия на 25 юни от 16:00, а организираните посещения са на 17 и 24 юни от 11:00. Участието е безплатно, но местата са ограничени. Записваме се тук