Aйкидо „Доджото“

Основан през 2014 и преминал през няколко наименования и етапи на растеж, клуб ДОДЖОТО стъпва върху ценностите на бойното изкуство айкидо, които обогатява с универсални учения за личностно развитие, за да изгради цялостна система за възпитание и развитие без аналог, която не разглежда занятията като външна изява на бойни техники, а като вътрешна борба за едно по-добро „аз“. ДОДЖОТО е една от малкото школи, където работата с деца е приоритет, а мисията ѝ е да предава ценностите на духа и да помага в изграждането на личността – цели, които имат особено важно значение точно за най-малките. Децата учат чрез движение и преживяване и тъкмо затова айкидо се оказва сред най-подходящите бойни изкуства за тях. Заниманията им показват как да разрешават конфликтите по мирен начин не чрез единоборство, а посредством единение.

Привиквайки към дисциплината, малчуганите започват да използват правилата като средство за постигане на хармония с останалите. Физическите тренировки, от друга страна, въздействат равномерно върху общата кондиция на тялото, без да го претоварват. Упражненията в концентрация спомагат за практикуване на спорт без травми и в максимално безопасна среда.

Обучението в клуба е основано изцяло върху авторска методика, която допълва стандартните модули на айкидо с фокус върху ума, емоциите и социалната среда на трениращите. Специално разработената система от оригинални материали, които се преподават под формата на беседи преди всяка тренировка, засягат теми като добродетелите на самураите, значението на бойните изкуства и на универсалните ценности, като постоянство, труд и старание, позволявайки на учениците да обогатят своите знания, да изострят любопитството си и да тренират своите памет и ум. Не са пропуснати и домашните задания за самостоятелна работа, които позволяват на децата да откриват и прилагат принципите на айкидо и извън ДОДЖОТО.

Специализираната база с най-висок клас оборудване съдейства за създаване на автентична обстановка, в която децата учат чрез преживяване. Тренировките се провеждат ежедневно с неограничен достъп и гъвкавост на посещенията в две помещения за паралелни занятия по нива. А за да акцентират върху силата и ценността на собствените ни традиции, демонстрациите в ДОДЖОТО неизменно се провеждат върху музика с български мотиви. В края на септември ДОДЖОТО стъпват и в Манастирски ливади, откривайки своята втора база.

София, жк Гео Милев, бул. „Шипченски проход“ 63
0883 323 874
dojoto.org / Facebook страница