Детски приключенски лагер „Мальовица“

За втора поредна година комплекс Мальовица организира детски приключенски лагер в планината за деца 7 до 12 години, които обичат движението и разходките сред природата и търсят незабравимо лятно преживяване, укрепващо физическите сили и провокиращо творческия потенциал. Разпределени в шест смени с по пет ваканционни дни (и четири нощувки) в периода между 9 юли и 17 август, планираните лагерни активности помагат на малчуганите да създадат нови приятелства, да се научат да общуват, да работят в екип, да бъдат по-самостоятелни, да се справят сами в различни ситуации и да придобият повече увереност.

Разположен в сърцето на Рила, на 1750 м надморска височина, комплексът е идеалната локация за предприемане на пешеходни преходи, опознаване на околната среда, запознаване със забележителностите на флората и фауната, практически уроци по къмпингуване, ориентиране с помощта на компас и карта, изучаване на правилата за планинска безопасност, крайречни излети и пикници на поляната. Всички те ще са част от сутрешната програма на лагерниците, а следобедните часове ще са отделени за приключенски отборни игри, арт работилници с материали, намерени в планината, уроци по готварство, барбекю, състезания, скачане на батут, сбирки край лагерния огън и още много забавления. При случай на лошо време графикът ще бъде частично променен с възможност за извършване на дейностите с различна последователност.

Денят завършва с вечеря и кинопрожекция или свободни занимания в къта за игра. Основната цел на планинския лагер е участниците да бъдат поставени в различна среда, която ще им помогне да се адаптират по-добре към непознати обстоятелства, докато откриват невероятните предизвикателства на природата. Освен всичко това децата ще се сдобият и куп нови знания, които ще обогатят тяхната култура и светоусещане.

Минималният брой на участниците във всяка смяна е 15. При невъзможност за сформиране на група за определен ваканционен период организаторите обещават да предложат алтернативна дата. Предишни посетители получават 10% отстъпка от цената, а тези, които доведат приятел – 5%.

Говедарци, комплекс „Мальовица“
0895 982 510
hotelmalyovitsa.com / Facebook страница